Claude Debussy

I ChouChous Hörna:

Musikaliska aforismer-Jonatan Sersam

Mim – Anna Karin Sersam Piano – Kerstin Jansson

Vad säger att en saga måste läsas fram – det finns ju så många andra sätt att berätta på. Om nu pappa är en hejare på att hitta på musik, så är det väl bättre att han berättar på sitt sätt.

Lyckliga lilla ChouChou som fick fantisera kring hur snön dansar eller hur den lilla elefanten somnade när hon omfamnades av alla toner från pappas piano. Men hon är inte ensam om den lyckan, för nu kan alla barn (såväl små som stora) fantisera bland tonerna i ChouChou:s hörna som tillsammans bildar sex scener. Scenernas innehåll lyfts fram av en mimare, och vi förflyttar vi oss mellan dem med hjälp av nyskrivna musikaliska aforismer.

Kanske blir det så att det är barnen som sedan berättar för sina föräldrar sagan som de sett och hört.

Claude Debussy, fransk kompositör, föddes 1862 och dog 55 år gammal i Paris 1918. Han hade en dotter som han älskade högt, och hon döptes till Claude-Emma men kallades ”Chouchou”. Till henne skrev Claude Debussy bl.a. sviten ”Childrens Corner” för piano

Jonatan Sersam (1986) är tonsättare som bland annat har arbetat med några av landets största symfoniorkestrar. Utöver det har han gjort mycket opera och kammarmusik. Hans musik är egen-sinnig, färgrik, och fylld med dramatisk drivkraft och spänning. 

Kerstin Jansson – konsertpianist, tilldelades Musikaliska Akademins medalj för tonkonstens främjande 2022 samt Yamas Production of the year 2014 och spelar ofta i tvärkonstnärliga projekt. Solist och kammarmusiker med en egen kammarmusikserie på kulturhuset Spira.

Anna Karin Sersam har under 30 år verkat professionellt som mimskådespelare, koreograf och regissör. Hon driver en egen teater med inriktning på scenkonst för barn och unga.

Mimkonserten har uruppförande på ”Kulturkvarteret” i Kristianstad den 29 april och är därefter tillgänglig för turné. Hela familjen kan njuta av denna sceniska och musikaliska pärla som varar i c:a 30 minuter.

En flygel och en tom scenyta på 5×4 kvm behövs.Om ni är arrangör för ett musik – eller scenkonstarrangemang och vill att vi kommer till er, ta då kontakt med oss enligt nedan:

annakarinsersam@gmail.com.

mobil 0707 79 54 37

pianokerstin@gmail.com

mobil  0702 08 06 20         

https://youtu.be/1suP-wGNquM